Ja sie rozczarowałem bardzo jak wziąłem do ręki nokie e7 i powiem tak nokia skończyła sie juz dawno i nic w kierunku odbudowy wizerunku nie robi a byłem zagorzałym zwolennikiem komunikatorów w tej chwili użytkuje stara nokie 9500 i powiem że o wiele lepiej sie spisuje niż nowe nokie
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
Ja należę również do zwolenników Nokii, tych co się zawiedli. Przedostatnia E51 była świetnym telefonem, działa do dziś rewelacyjnie ale potrzebowałem czegoś smartfonowatego, nic jak seria N. Żona ma N85, bardzo przyjemny telefonik ale ja zdecydowałem się na N97 mini. I to był błąd. Najgorsza Nokia jaką miałem dotychczas, wiesza się, spowalnia pomimo zresetowanego softu, kontrolowania poziomu pamięci i aplikacji taskmanem chodzi jak tępa piła do drewna po szynie kolejowej.
Ale ma za jedną, podwójną zaletę. Klawiatura qwerty którą obsluguje się rewelacyjnie jak i sama budowa czyli jakość wykonania. Na to złego slowa nie powiem. No ale po co mi solidny samochód z uwaloną elektroniką działający od czasu do czasu w trybie serwisowym...
Teraz mam zagwózdkę, co dalej, Win7mobile czy android? Jeżeli albo jedno albo drugie to na jaki sprzęt się nastawić? Też nie jestem zwolennikiem wydawania kupy plnów na telefon, biorę w abonamencie na 24 m-ce za góra 200-300zł (n97 wziąłem rok temu za 1pln i więcej nie jest warta )
Macałem HTC na W7 z rozsuwaną klawiaturą i albo był zepsuty albo ten mechanizm rozsuwania jest taki badziewny, sama budowa taka sobie. Mam jeszcze jakieś 12 miesięcy na zastanowienie i przemęczenie z n97mini.
Komentarz
-
-
No nic ja zaryzykowałem i kupiłem Wave II - ten telefon zrobił na mnie w ostatnim największe wrażenie. A zajawki nowej Bady 2.0 też są bardzo ciekawe. Androida mam dość - 3 telefony po kolei i mi się zwyczajnie znudził. W Wave będę miał identyczne bebechy jak w SGS, ale przynajmniej Wave II jest fajnie zrobiony, a nie koszmarnie plastikowy jak Galaxy S
Komentarz
-
-
jacorro, mialem HTC HERO i mam Wave 2.
Hero nie gubil zasiegu, mial imho znacznie lepszy wyswietlacz jesli idzie o dotyk ( precyzja ) ale badziewnie wyswietlal w stosunku do Samsunga.
Samsung ma fajne aplikacje, ale ciagle jest ich malo i jak juz cos jest to jest drogie. Android mialem wrazenie chodzil szybciej, lepiej mi sie neta przegladalo chociazby dzieki kulce. Teraz ciezko jest niekiedy cos kliknac.
Baterie trzymaly podobnie, zasieg wifi tez podobny. Wawe ogolnie wydaje sie pancerny, upadl z parenascie razy i jest dalej okByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
kross12
Trochę nie na temat, ale przez ostatni tydzień katuje eee pada.
Więcej netbooka juz nie kupię Jak ktoś dużo pisze, można dorzucić klawiaturę.
Bateria w netbooku trzyma mi max 6h, w zależności jak mam ustawiony wyświetlacz i co robię. W eee padzie jakieś 8-9 przy katowaniu :szeroki_usmiech Po dorzuceniu klawiatury czas się powinien wydłużyć do 15h co miażdży każdego netbooka. Brakuje mi tylko modemu HSDPA, który znajdziemy w Motorolii Xoom
Komentarz
-
kross12
Zamieszczone przez natashJa polecam HTC Desire, wcześniej miałem ZTE Blade na próbę, jak to jest z dotykowcami, ale to była tania chińszczyzna, HTC Desire na Androidzie sprawuje się dobrze, a można go skonfigurować jak się chce zgodnie ze swoimi preferencjami, również wgrać wybrane oprogramowanie.
- serwis chujowy - regenersis
- co chwilę nowe modele co przyczynia się do kolejnego punktu
- brak wsparcia dla modeli które pojawiły się 5 miechów wcześniej
Kolejny telefon to SGS I lub II
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12- serwis chujowy - regenersisByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez misiek^wroRaz walnalem telefonem w przyplywie furii o sciane bedac na lekkiej bombie i telefon padl. Dalem na gwarancje, po 2tyg. mialem telefon sprawny i naprawiony, doplacalem tylko 80 zl do nowego przedniego panelu.
Zamieszczone przez misiek^wromi wymienili plyte glowna za friko
Zamieszczone przez misiek^wroZero odmowy
Poza tym dzwoniłem kiedyś z pytaniem o koszt wymiany obudowy, usłyszałem że mam im wysłać telefon żeby zrobili (oczywiście płatną) wycenę :lol: Nie no zajebisty serwis
Komentarz
-
kross12, wsrod znajomych tez same dobre opinie, dlatego zdecydowalem sie na HTC przed zakupem jego w MM.
Widac co ludzie to inne opinie. Jak ktos wysyla im 100 sztuk na tydzien to trudno.
Ja mam drugiego Samsunga w zyciu i drugi ma problemy z zasiegiem - to tez mam byc pesymista, ze trzeci bedzie mial to samo? Nie. Ogolnie nie podoba mi sie uboga oferta aplikacji na Bade.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
kross12
misiek^wro, tyle że to czy telefon leci do serwisu z MM, Saturna czy innego sklepu niema wpływu na jakość obsługi Za to daje to jakiś obraz danego serwisu.
Generalnie nie lubiłem Samsunga za to że robi pralki, telefony, aparaty, lodówki, tv a teraz auta...Wolę raczej marki specjalizujące się w danej dziedzinie, no ale całe te przepychanki między producentem i operatorem + wyjebane na klienta + chujowy serwis = więcej nic nie kupię HTC
Na dniach wyślę mojego Magica, przekonam się na własnej skórze
Co do Bada to nigdy bym nie kupił nic na tym OS :P
Komentarz
-
kross12, to ze kupiłeś tel w mm nie oznacza ze musi lecieć do serwisu przez mm, możesz to załatwić sam nie wychodząc z domu, co do wyceny to mi taka zrobili na maila, podałem zakres usługi i tyle, gdybym napisał ze coś się popsulo to by odpowiedzieli ze muszą mieć tel do wyceny. Ale żeby nie bylo tak pięknie dodam tylko ze serwis wycenił wymianę obudowy i glowniczka rozmów na 800zl oczywiście nie skorzystałem - glosniczek się naprawił po kolejnym upadku a do lekko porysowanej obudowy się przyzwyczaiłem
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez eroberto1kross12, to ze kupiłeś tel w mm nie oznacza ze musi lecieć do serwisu przez mm
Co do wyceny to Ci się udało Chociaż teraz nie żałuję że nie dostałem odpowiedzi bo kwota z dupy
Komentarz
-
cześć.
jestem zdecydowany na iPhone 4
problem jet taki, że za 2 tygodnie będzie dostępny 4S
Wiem, że 4S ma 2 rdzenie itp itd, wiadomo, że będzie lepszy od 4G.
Pytanie jest następujące, czy warto poczekać z punktu widzenia ceny - jak myślicie, będzie wyższa od 4G? Czy lepiej brać co jest teraz.
Od razu się przyznaję bez bicia, że przeczytałem pierwsze 2 strony tego wątku, więc nie bić. Przeczytam dziś. Dodam, że nic innego mnie nie interesuje (żadne samsungi htc itp.)..Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Problemy z zasięgiem iPhone'a 4 to bujda. Używałem przez 3 miesiące i nigdy nie miał gorszego zasięgu niż inne telefony. Może gdybym go objął szczelnie co do milimetra to tak ale w normalnych warunkach - problem nie istnieje.
4S na 100% będzie ZNACZNIE droższy niż 4 a tak na prawdę różnice są na tyle mało wartościowe że nie widzę żadnego sensu dopłacania co najmniej 1000 zł do 4S.
Komentarz
-
-
A czy ktoś czytał coś, słyszał o HTC Sensation? Ja się pomału zaczynam rozglądać za czymś nowym.
Podobno ma problemy z wifi i bt jak się go jakoś "źle: weźmie w łapki. Jak również jakieś problemy z dotykim (nie zawsze reaguje). Ale czy to były wady początkowe czy może już to poprawili?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mamaj12A czy ktoś czytał coś, słyszał o HTC Sensation? Ja się pomału zaczynam rozglądać za czymś nowym.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Enriquez, to zależy Jeżeli jesteś fanem urządzeń spod znaku zgniłego jabłka - wydasz każde (nawet ostatnie pieniądze), często kosztem np. akcesoriów do skody, żeby tylko mieć najnowszego ibooka, airbooka iphona, ipada, itp (szczerze: znam dwie takie osoby). W takiej sytuacji wydatek 4k po to, żeby tylko mieć to cudo nie gra roli.
Osobiście miałem iphone pierwszej generacji, moja żona używa obecnie 3G - fajne, ale... ja nie jestem aż takim fanem
Dla mnie więc zwykłe model 4G byłby wystarczający.
Komentarz
-
Komentarz